Algemeen

Wie is mijn toeslagpartner voor de huurtoeslag?

Gescheiden van tafel en bed

Leeft u gescheiden van tafel en bed? Dan bent u geen toeslagpartner meer van elkaar. Gescheiden van tafel en bed betekent: u 'bent niet meer samen', maar uw huwelijk is nog niet ontbonden. U staat niet meer ingeschreven op hetzelfde adres.

Verder heeft de rechtbank uitgesproken dat u bent gescheiden van tafel en bed. Of u heeft hiervoor een verzoek gedaan bij de rechtbank.

Heeft u een scheiding aangevraagd en staat u niet meer ingeschreven op hetzelfde adres? Dan bent u ook gescheiden van tafel en bed.

Partner woont op ander adres

Als uw echtgenoot of geregistreerde partner ingeschreven staat op een ander adres, dan is deze persoon voor de huurtoeslag niet uw toeslagpartner.

Partner in verpleeghuis

Voor de huurtoeslag moet u beiden op hetzelfde adres wonen en ingeschreven staan bij de gemeente. Als uw partner ingeschreven staat op het adres van een verpleeghuis, bent u dus geen partners voor de huurtoeslag. Als uw partner wel ingeschreven staat op uw woonadres, maar langer dan een jaar in een verpleeghuis woont, kunt u een beroep doen op een bijzondere situatie. U hoeft uw partner dan niet mee te tellen voor de huurtoeslag. Dit moet u apart aanvragen bij de Belastingdienst Toeslagen.

Toeslagpartner bij zorgtoeslag of kindertoeslagen

Bij zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget worden andere voorwaarden aan de toeslagpartner gesteld.


Informatie over dit hoofdstuk
Datum laatste aanpassing: 2015-07-22 13:26:29
Licentie: CC0 1.0 Universal
Taal: nl-NL

Meer over dit onderwerp
Wat is huurtoeslag?
Waar kan ik huurtoeslag aanvragen?

Download: HTML | CSV | Excel | JSON